La gran festa de la samba a Mallorca

Foto La gran festa de la samba a Mallorca
7 de julio de 2016

El Festival Internacional + KSamba és la major concentració de sambistas i batucades de les Illes i una de les més grans d'Espanya.

Els dies 1 i 2 de juliol Lloseta s'ha convertit en la capital de la samba amb motiu de la quarta edició del Festival + KSamba. Més de 35 Grups i 700 percussionistes han omplit aquest poble de ritme durant les més de 70 actuacions programades el cap de setmana del festival. Aquest Festival + KSamba 2016 ha reunit a grups provinents de França, Alemanya, i Regions Espanyoles Com Sevilla, Tavernes de la Valldigna (València), La Palma (Canàries), Sagunt (València)... a més d'una enorme representació de batucades de Mallorca i Menorca .

La quarta edició del +KSamba arrancà la nit del divendres 1 de juliol amb un concert gratiut de Pagode a càrreg de Samb'EBI (París) i de música tradicional cubana amb Experiència Yoruba (Mallorca), al Teatre de Lloseta. Les batucades desplaçades pogueren disfrutar just abans d'un sopar de benvinguda.

El dissabte 2 de juliol va ser el dia al centre del festival, que al matí començà amb tallers especialitzats de la mà de mestres de prestigi internacional, destacant la presència de Mestre Marivaldo Paim, Director Musical de Ilê Aiyé. També hem comptat  amb Pablo Ortiz de l'Escola Carnavalia a Alacant, que ha duit a terme el taller de Samba Reggae. Per últim, La Bateria Sambatuc de París es van encarregar del taller de Samba Carioca. Després dels tallers tots gaudírem d'una bona paella.

A partir de les 18:00 la samba i la batucada van envaïr Lloseta a la "Nit de Samba", una extensa programació d'actuacions, a l'aire lliure a diferents punts del poble: Bar l'Altura, Bar Bestard, Sa Taverneta, Bar Ibáñez / Sa Cotxera, D'Todo, Sa Coveta / Bar Toni, Celler Sa Plaça, 1973
A les 22:00 actuà el Bloco Kabiosile, un grup nascut expressament per al festival que s'ha convertit en la batucada més gran de Mallorca, amb gairebé de 100 músics Tocant a la vegada dirigits per Toni Amengual. Per Finalitzar, a la carpa del Festival va,m disfrutar d'actuacions d'escenari d'alta qualitat: Sandungueros, Sambatuc (París), Pachamama Percussió i Samborejo Band (Còrdova).

 

Ha estat un Festival amb majúscules, estamo contentíssim de l'alta participació i comptant els dies per +KSamba 2017!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Publicaciones recientes
noviembre 16, 2023
agosto 31, 2023
febrero 21, 2023
noviembre 16, 2022