Carnaval de Lloseta

Foto carnaval Lloseta 2023
21 de febrero de 2023

Carnaval de Lloseta – Sandungueros

L’any 1980 es celebrà el primer Carnestoltes de Lloseta. El principal fundador fou Miquel Bestard, qui, amb el seu grup d’amics va organitzar l’única comparsa que hi va participar aquell any.  El que va començar sent una festa popular s’ha convertit en un esdeveniment que desperta l’esperit competitiu del poble. Aquesta celebració ha anat creixent i ha arrelat en els llosetins i llosetines com a una tradició més que passa de pares a fills. Avui dia, hi participen més de 15 comparses i carrosses. Entre els grups locals hi trobem: Sa Colla, Sa Curolla, Es Trui, Es Tai, Sa Pinya Carnavalera, Sa Mescladissa, Sa Tropa, Sa Comuna, Fantasy Carnival i els Sandungueros. També, des d’altres pobles com Inca o Biniamar es desplacen nombroses carrosses i comparses per tal de poder formar-ne part.

Els Sandungueros, som un grup de percussió que des dels seus inicis ha estat connectat amb el Carnestoltes. Fa 21 anys que el grup fou fundat de la mà de Bernat Canyelles, Jeroni Reus i Pep Muñoz. La idea de participar al Carnestoltes va ser den Jeroni ja que a l’igual que el Carnestoltes, tenim música, llum i color, juntament amb el que ens identifica, que és la Samba. A més, com a activistes culturals, recolzem aquest tipus de festa i també era la manera perfecta de consolidar el grup.

En un principi les disfresses dels Sandungueros eres casolanes, fetes a mà pels mateixos participants. Per a nosaltres, tant les disfresses com el vestuari que utilitzem durant tot l’any són un element fonamental. Com a curiositat podríem contar que quan fèiem els tallers de disfresses, on tots hi participaven dissenyant patrons, tallant,  pintant o cosint, els fills d’alguns dels membres del grup estaven allà mateix jugant. Ara, aquests infants ja tenen 19, 20 o 21 anys i enguany fan la seva primera carrossa pel seu compte participant així al concurs. Es pot dir que això és part de l’herència i de l’entusiasme que sempre hi hem posat.

Actualment, tenim un equip de vestuari intern dels Sandungueros que són els encarregats de dissenyar i idear la disfressa. Una disfressa que després modistes professionals confeccionen.

El nivell del concurs del Carnestoltes a Lloseta de cada any és més alt, a les carrosses hem pogut veure dracs gegants que es movien o inclòs naus espacials. La temàtica de la disfressa és un dels secrets més ben guardats de dins del poble i fins que no arriba aquest dia tan esperat ningú sap amb què ens podran sorprendre els grups.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Publicaciones recientes
noviembre 16, 2023
agosto 31, 2023
febrero 21, 2023
noviembre 16, 2022